Бирници в Дупница глобяват фирмите за саниране, изхвърляли безразборно строителни отпадъци

Всекидневно изхвърляне най-вече на строителни отпадъци

Недопустимо е да се оставят купища боклук, с които ще трябва да се справя Общината.

Служители от „Контролно звено“ към общинската администрация в Дупница ще глобяват фирми, започнали дейностите по саниране на блоковете, които се финансират по Националната програма. Вече има съставени три предписани за замърсяване на прилежащите площи. Последващата санкция за фирмите ще бъде акт, който съгласно Наредбата е в размер на 500 лв., уточниха от кметството.

Предвид всекидневното изхвърляне най-вече на строителни отпадъци в района над жк. Бистрица, от „Контролното звено“ започват акция. Недопустимо е да се оставят купища боклук, с които ще трябва да се справя Общината. Трябва фирмите да бъдат коректни и да не се допуска подобно нещо, предупредиха от кметския екип.
Вчера с глоба се сдоби и пункт за вторични суровини в града. Проверката беше извършена след сигнал на граждани за мръсотия и отпадъци около обекта.

На пункта е съставен акт съгласно Наредбата за опазване на общинските имоти и екосистемата. На основание този акт ще бъде съставено наказателно постановление, като финансовата санкция за подобно нарушение е в размер от 100 до 1000 лева.

 

 

 

 

 

Източник: Монитор.Бг/ Автор: Северина Иванова

Деца спасиха 520 дървета от изсичане
До 100 лева кеш от метали